كل ما يتعلق بالمطبخ هنا


    الارز في الفرن

    شاطر

    Admin
    Admin

    المساهمات : 15
    تاريخ التسجيل : 05/02/2009

    الارز في الفرن

    مُساهمة  Admin في الخميس فبراير 05, 2009 11:48 am

    الارز في الفرن بنييييين


    ناخد الدجاج فى طنجرة نصب الزيت عليه والملح والثوم والعطرية
    ( فلفل اسود زنجبيل وملون صناعي)وضامة كنور مع مراعاة الملح وقزبور
    نحمر الكل فى الطنجرة حتى تنزل البصل نضيف الفلفلة حلوة مقطعة
    قطع صغيرة ونضيف الماء الكافي الى ان يتغطى الدجاج وتركه ينضج
    ربع ساعة الى 25 دقيقة..فى هذا الوقت ناخد مقلاه
    ونصب قليل من الزيت وشوية ملح ونرمي الرز الي سبق طبعا ان غسلناه)
    فى المقلاه واحركه الى ان نتتفخ حبة الرز
    بعد ذلك ناخد الصحن الذي يدخل الفرن نفرش فيه الرز وناخد المرق
    ونصب الخليط كلو فوق الرز والدجاج نفرقه فى الوسط الى ان يتغطى الرز
    ومباشرة الى الفرن ولعافية متوسطة وتحطيه وتبقاي طلي عليه مرة مرة( خطيه فوق وولعي تحت لين تحسي ان الرز
    شرب الماء ونضج تنزليه تحت باش ياخد اللون من فوق ويشرب المرق مزيان..
    وبصحا والراحة تيجي لذيذ متشبعي منو..

      الوقت/التاريخ الآن هو الجمعة أكتوبر 20, 2017 3:39 pm